Maaike’s Memento

23sep - door Meneer Beer - 0 - Over Tieners (18+)

Toen we beiden twintig waren, ergens midden jaren negentig, vertrok mijn toenmalige beste vriend, Dirk, voor een jaar naar een of ander subtropisch Zuidoost-Aziatisch land met een van die reis- en leerorganisaties die, denk ik, nog steeds gebruikt worden door tieners en jonge twintigers om de wijde wereld in te trekken en er zich tegoed te doen aan het lokale vlees. Ik vond het prima dat hij vertrok. Ik had al een tijdje een oogje op zijn vriendin, Anna, en ik zou haar in zijn afwezigheid inderdaad de mijne maken. Hij zou daarginds zijn eigen avonturen beleven, in het gastgezin waar de moeder hem elke ochtend wakker maakte met immer gedurfder avances, die aanvankelijk tot heimelijk pijpen leidden maar uiteindelijk culmineerden in passionele seks. Zonder enig voorbehoedsmiddel, want dat was dan weer zondig. Dirk heeft zich nog een dik jaar na zijn terugkomst in België zorgen gemaakt dat hij hetzij een ziekte had meegenomen, hetzij een bastaard had achtergelaten.

Dat zijn verhalen voor later. Dit verhaal gaat niet over de Aziatische moeder die de witte duivel in haar huis niet kon weerstaan, en niet over Anna, het liefje dat alleen achterbleef. Het gaat over haar beste vriendin, Maaike, tevens het jongere zusje van Dirk. Dit verhaal gaat over de nacht na zijn vertrek.

Ik kende Anna en Maaike al jaren, en zij waren zelf al sinds hun twaalfde bevriend. Vrije geesten, onafscheidelijk, een extreem goede combo met mij en Dirk maar, omdat we twee jaar ouder waren, voelden we ons een wereld wijzer en hielden we hen op een afstand. Vooral Maaike had al sinds haar veertiende verwoede pogingen ondernomen om aansluiting bij ons te vinden; ze wou ook drinken en feesten en wiet roken en op feestjes staan kussen of meegenomen worden naar de wei achter het chirolokaal en hard in haar tietjes geknepen worden. Ik vond haar nooit echt aantrekkelijk. Ze had rosse stugge krullen, een veel te wit, veel te onvrouwelijk lijf, ze was wat lomp en haar stem was te diep, te hard. Ik had het voor Anna, de donkere, zachte, ronde Anna, maar die had Dirk dus aan de haak geslagen.

Omdat Dirk laat op een zaterdag vertrok van Zaventem bleef ik slapen in zijn kamer, zoals ik al zoveel had gedaan. Zijn huis, een grote villa ergens verloren in de weilanden in Limburg, was gedurende mijn tienerjaren een plek van verruiming en ontdekking geweest; ik had er voor het eerst van een sigaret getrokken en wiet gerookt en, hoewel ik dat eigenlijk niets vond, liet ik me graag meeslepen in de losbandige sfeer die er hing. Zijn ouders waren vaak weg en we hadden er uitbundige feestjes: ik leerde er drinken, ik leerde er verleiden, ik leerde er kussen, vingeren, over borsten wrijven en om vier uur ’s nachts hordes pannenkoeken bakken voor tien hongerige tieners. Iedereen was altijd zat, de meisjes waren altijd nat, het maakte niet wie er wat deed met wie, en ik dacht dat de wereld altijd zo zou zijn.

Ook op die feestjes kwam Maaike na een paar uur steevast tegen me aangewreven. Ze was niet kieskeurig, ik was zeker niet haar eerste doelwit, al liet zij zich niet vingeren, laat staan neuken: ze had, denk ik, nog een romantisch beeld van haar eerste keer. Rond paraderen met enkel een T-shirt aan en dan met haar clit over dingen en mensen wrijven, dat leek genoeg voor haar.

Het is de nacht nadat we Dirk hadden afgezwaaid. Zijn ouders zijn natuurlijk gewoon thuis, en ik lig in zijn bed en staar ik uit het dakraam, naar de kraakheldere sterrenhemel. Het huis en de omgeving zijn ’s nachts zo stil dat ik me niet eens durf aftrekken, en de voetstappen en het kraken van de deur van iemand die naar het toilet gaat lijken wel vlak naast mij, zo luid zijn ze.

Want ze zijn ook vlak naast mij. “Schuif op,” probeert Maaike te fluisteren met haar schorre stem. Ik maak snel plaats voor ze nog iets zegt. Ze kruipt naast me in bed en trekt de lakens ook over haar heen. Ze heeft een slaapkleed aan, een kort, ik kan nog net haar onderbroekje zien als ze haar benen onder de lakens steekt. Ze vleit zich tegen me aan. Ik streel haar schouder.

We praten onzin. Tieneronzin. Over het leven. Over de dood. Ik kan het me eigenlijk niet meer herinneren. Ik weet het gevoel nog wel op te roepen, ik ben op mijn gemak, ik ben er thuis, als bij familie. Ik zoek er niets achter dat Maaike bij mij is. We hadden al zo vaak samen ergens gelegen. “Mag ik aan jouw kant?” vraagt ze plots. Ik haal mijn schouders op en schuif onder haar door terwijl ze over me heen klimt. Even zie ik haar borstjes, klein en stevig, en dan ligt zijn op haar rug en ik op mijn zij. Het is maar een eenpersoonsbed, niet eens een twijfelaar.

Ze schopt de lakens van zich af. Zonder na te denken leg ik een hand op haar buik en traceer de vorm ervan doorheen haar slaapkleed met mijn vingertoppen. Een omgekeerd schoteltje met een diepe navel in’t midden. Hoewel haar borsten nog klein zijn merk ik dat haar heupen best wel breed geworden zijn. Ik laat mijn hand over haar dijen lopen. Ze trekt haar benen op, zodat ik ook aan haar kuiten kan.

Ik kijk naar haar. Ze streelt mijn achterhoofd. Ze kijkt… vastberaden. Ik laat een vinger over haar onderbroekje dwalen, en ze haalt scherp adem door haar neus. Ze haalt haar hand van achter mijn hoofd weg en wringt die tussen ons in, op zoek naar mijn onderbroek. Ze begint me te kneden met haar vingers, maar veel moet ze niet doen: ik was al flink hard geworden, zonder het zelf te merken. Ze trekt mijn onderbroek weg en begint met duim en wijsvinger het vel over mijn eikel te bewegen. Daar heeft ze duidelijk ervaring mee.

We kussen niet. We blijven elkaar aankijken. Ik zoek naar de rand van haar onderbroekje en trek het wat opzij. Ik wil met een vinger in haar kutje gaan, maar ze stopt even met over mijn lul te wrijven om haar onderbroekje uit te trekken. Ze trekt haar nachtkleed omhoog. Haar tepels staan keihard, en in het maanlicht kan ik de sproeten op haar borstjes zien. Ze hijgt nu. “Lik eraan,” beveelt ze, en duwt mijn hoofd naar haar linkerborst. Ik zuig die helemaal in mijn mond, hou die daar, en laat langzaam los. Terwijl ik met mijn tong rond haar tepels cirkel duw ik twee vingers bij haar naar binnen, maar ze is te smal, ik krijg er maar een in. Ze kreunt, en begint met haar heupen te draaien. Ik wriemel rond met mijn vinger in haar kut, op zoek naar haar lekkere plekjes, terwijl ik met volle tong haar aflik: de zijkant van haar borsten, haar oksels, haar nek, haar buik… Ze duwt me terug. Ik lig op mijn rug, en ze hangt boven me. Ze trekt het slaapkleed dat nog rond haar nek hangt uit, en gaat met haar nat kutje op mijn lul zitten – ik zit niet in haar, maar onder haar. Ze buigt zich voorover en begint met haar clit over de lengte van mijn lul te wrijven, op en neer, draaiend met haar heupen over mijn eikel. Ik neem een van haar tepels beet en draai er aan. Ik weet dat ze van pijn houdt. Ze onderdrukt een gilletje, en ik pak haar haren stevig beet en duw haar gezicht op het mijne. Ik bijt op haar lip, ik bijt door: ik voel een beetje van haar bloed in mijn mond stromen.

Ze klemt haar tanden op elkaar en perst haar lippen dicht. “Mm mm mm mm mm,” komt ze schokkend klaar. Ik voel haar kut op mijn lul pulseren en ik kreun en spuit, mijn buik helemaal onder, haar buik helemaal onder. We kunnen amper een paar minuten bezig zijn geweest. Terwijl we daar zo liggen, warm, nat, kleverig tegen elkaar, zij op mij, schiet haar hoofd recht. De deur. Ik hoor het ook.

De deur van de slaapkamer van haar ouders, en voetstappen. Razendsnel duw ik haar opzij en spring ik uit bed, trek mijn broek aan die daar op de grond ligt en werp me op de zetel tegen de muur, met mijn rug naar het bed en de kamer, en doe alsof ik slaap. Maaike trekt ondertussen haar kleedje over haar hoofd en gaat op haar rug in bed liggen. Ik hoor de deur van Dirk zijn kamer open zwaaien en een seconde stilte. Iemand staat daar, en die ziet ons nu, en probeert de situatie in te schatten.

“Maaike!” Het is haar moeder. “Zou je niet maken dat je in je eigen bed ligt!” Ik draai me slaperig om, alsof ik net wakker word van een geluid. “Ja mama,” fluistert Maaike schor, en ze verdwijnt langs haar moeder heen naar haar kamer. Ik krabbel recht, trek een dankbaar gezicht en ga weer in Dirk zijn bed liggen. Ik kijk de moeder niet aan. Na een korte tijd trekt ze de deur weer dicht, en verdwijnen de voetstappen.

Ik trek mijn broek weer uit. Mijn buik hangt nog vol sperma. Ik kan niet naar de WC gaan om het af te spoelen, ik kan nu niet meer de kamer uit. Ik grabbel rond in bed. Maaike’s onderbroekje. Zo goed en zo kwaad ik kan veeg ik me daar mee schoon, en stop het in een van mijn broekzakken. Ik heb het nog steeds, al zijn onze geuren er al lang uit, maar sindsdien, als ik me aftrek, laat ik het sperma op mijn buik spuiten, en veeg ik het af met Maaike’s onderbroekje.

Goed verhaal?(20)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.